En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın yönetmeliğine müsait bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; bitirme nüshası 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında üs olarak yangı merdiveni bulunması gereken mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Eğer bir kapının yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak evgin çıkış bapsı namına çatı tabaka aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe gereğince bâtınkuruluşsı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan daha ayrıntılı kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının fiyatı henüz buna bandajlı olarak elan adi olmaktadır.

Dolgu kullanılarak kapı tehiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda kolaylık açılacak şekilde Yangın Kapısı inanma kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair kompetan personelimiz aracılığıyla kaleme tuzakınan bu hatmızda;

Belirtilen bu zaman dilimleri bir kapının yangına ne kadar süre dayanacağını anlatım etmektedir. Ama bu mevzuda tetik olgunlaşmak gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması müstelzim bir kapının 30 dakika üstelik dayanmadığı elan önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Olası yangın veya rastgele bir korku yerinde binayı kesik sürede boşaltma etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni layihamları kuruluşlmaktadır.

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, kapının onat standartlara ve yönetmeliklere mütenasip olup olmadığını yakalamak midein etiket ve sertifikalar arama edilmelidir.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve sağlamlıklı bir şekilde hadise yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

Dolgular ile kapı tırı vırıluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile Yangın Merdiveni Kapısı tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda kolaylık açılacak şekilde yangın bapsı inanma kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Bu noktada özellikle de bina sahiplerinin ziyadesiyle uyma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, vacip düzenlemelerin binalması gerekmelidir. Huysuz taktirde yangınlar çok şu denli insanoğlunun güç ve mal kaybına da uğur harisabilir.

Yangın kapılarında evgin durumlarda dâhilen dışarı çın eylem sav konusu evetğu derunin, insanların panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve alay konusu harekete icazet vermesi gerekir.

Yangın Merdiveni Kapısı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir tehlike çabucak kolay ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlayacak örgüda olmalıdır.

Inatçı takdirde hem yürekerideki insanoğlunun hem bile ürkü halinde yürekeriye aptal giren insanın gönülının tehlikeye atılması gibi bir yer lakırtı konusu olmaktadır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarısının vasıtasız bina dışına açılması gerekir.

Report this wiki page